Burger met portobello en avocado

Hoofdgerecht
  

under-heading

Burger met portobello en avocado

Ingredienten

4 portobello paddenstoelen
50 gr spinazie
4 eieren
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
1 eetlepel boter
beetje olie of boter
1 avocado
1 grote tomaat
2 blaadjes sla

Bereiding

Borstel de portobello’s schoon met een champignon-borsteltje of gebruik een stukje keukenpapier. Nooit afspoelen onder de kraan.
Draai lichtjes aan het steeltje en trek deze los van de hoed, hak de steeltjes daarna heel fijn.
Snijd de spinazie fijn.
Hak de dille fijn.

Klop de eieren los. Voeg de fijngehakte portobello steeltjes, de spinazie en de dille toe en meng goed. Voeg indien gewenst wat zout en zwarte versgemalen peper toe.
Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak in circa 8 minuten op middelhoog vuur hier een omelet van.

Bestrijk ondertussen de portobello’s licht met olie en gril ze circa 4 minuten in de voorverwarmde grillpan op hoog vuur tot ze zacht en beetgaar zijn. Keer ze halverwege. Neem ze uit de grillpan, leg ze op keukenpapier om uit te lekken.

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.
Snij het vruchtvlees van de avocado in plakken terwijl de schil er nog omzit. Snij niet door de schil heen.
Heb je alle plakken gesneden trek dan de schil er voorzichtig af. Snijd de tomaat in mooie plakjes.

Beleg een portobello met een blaadje sla, de helft van de omelet, de helft van de avocado en tomaat plakjes en dek af met een andere portobello. Maak de tweede burger en steek in beide burgers een mooie tapas prikker.

opmerking:
- Zowel omelet als portobelle waren flauw van smaak. Breng zowel de portobello als de omelet op smaak met zout en versgemalen zwarte peper!
-Ik heb de verse spinazie niet fijngehakt maar in de grote staafmixer mengkom tezamen met de steeltjes uit de Portobello fijngehakt. Daarna de eieren toegevoegd en nog even laten draaien, het was super mooi gemengd.
- Spinazie omelet kan ook goed als zelfstandig gerecht, was erg lekker.
-Avocado viel een beetje weg in het geheel, maar is uiteraard wel erg gezond!
- Ik had geen verse dille, ik heb gedroogde dille gebruikt.

Algemeen


persons : 2 pers
time : 25 minuten
book : Instagram recept van vivianreijs_vivonline
print : Afdrukken