Broodje in de Petromax

Lunch / Brood
  

under-heading

Broodje in de Petromax

Ingredienten

225 gr Koopmans witbrood mix ( ½ pak)
10 gr boter op kamertemperatuur
135 ml handwarm water

Bereiding

Kneed van het witbrood mix, boter en water een soepel deeg.
Bol het deeg op , dek het af met huishoudfolie of een theedoek en zet weg op een warme plaats.
Laat het deeg 10 minuten rijzen.

Druk het deeg plat, en trek het uit tot een lap, die de lengte heeft van de Petromax.
Rol de lap in de breedte op, en leg de opgerolde deegrol met de naad naar beneden in je Petromax.

Laat de deksel openstaan, dek het deeg af met huishoudfolie en laat het rijzen tot de volume is verdubbeld na ongeveer na 45 minuten.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C en bak het brood 15 minuten met de deksel dicht.
Zet daarna de deksel open en bak het brood nog eens 10 minuten.

Ik heb het brood in de oven gebakken, lastig om dan de deksel open te zetten. We hebben het brood eruit gehaald. De volgende keer op de BGE proberen.

De Petromax aardappelbrader is niet alleen voor aardappelen :-)

Algemeen


persons : 4 pers
time : 2 uurtjes
book : Eigen recept
print : Afdrukken