Broccoli soep met gerookte paling

Soep
  

under-heading

Broccoli soep met gerookte paling

Ingredienten

500 gr broccoli
1 aardappel
100 gr gerookte palingfilet
1½ kippenbouillon tablet
125 ml slagroom
1 theel worcestershiresaus

Bereiding

Broccoli wassen en roosjes van stronk snijden.
Roosjes in kleine roosjes verdelen.
Stronk dun schillen en in plakjes snijden.
Aardappel schillen, wassen en in stukjes snijden.
Paling in stukjes van ca. 1 cm snijden.

In soeppan ¾ liter water, broccoli en aardappel doen.
Bouillon tabletten erboven verkruimelen.
Aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten koken.
Met schuimspaan ¼ gedeelte van broccoliroosjes uit de soep scheppen en onder koud stromend water afspoelen.
Laten uitlekken en achterhouden voor garnering.
Slagroom aan de soep toevoegen en nog ca 10 minuten zachtjes laten koken.

Soep pureren met staafmixer of boven een pan door een zeef roeren.

Op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper.

Soep in voorgewarmde borden scheppen en garneren met broccoliroosjes en paling.

Op de foto: Broccoli soep in voorverwarmde koffiekopjes. Ik heb deze keer geen broccoli roosjes toegevoegd aan de soep.
Kopjes staan leuk, minder soep dan in een bord, past dan beter in een 4 gangen diner!

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande november 1993
print : Afdrukken