Bourride op eigen wijze

Soep
  

under-heading

Bourride op eigen wijze

Ingredienten

250 gram kruimelig kokende aardappel
4 grote tenen knoflook
1 grote ui
2,5 preien, alleen het wit
120 gram roomboter
1,2 liter runder bouillon
3 dl room

2 witvis filets ( ik heb pangasius gebruikt)
1 eetlepel olijfolie
garnering: croutons of preischeuten

Bereiding

Schil de aardappelen en snij in stukken, snij de ui in plakken.. Was de prei en snijd deze daarna in ringen

Smelt de boter in een pan en smoor hierin de uien zonder deze te kleuren gedurende 5 minuten. Voeg daarna de prei en de fijngehakte knoflook toe, fruit nogmaals 10 minuten.

Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Doe de aardappelen bij de prei en voeg de bouillon toe.
Laat 30 minuten pruttelen.

Pureer de soep met de staafmixer en wrijf door een zeef.*
Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.

**Mocht een van je gasten niet van vis houden, schep dan voor hem/haar vast wat soep over in een ander pannetje.

Voeg de pangasius of andere witvis in zijn geheel toe aan de soep. Laat de vis zachtjes garen in de soep.

Haal de vis uit de soep en snijd deze in hapklare stukjes.
Verdeel de stukjes vis over de soepborden en schep de soep over de vis.
Garneer de soep naar keuze, ik heb gekozen voor preischeuten, deze gaven een leuke bite aan de soep, maar dit resultaat kan je ook bereiken door croutons.

Opmerking:
- * Maak je de soep daags van te voren stop dan hier.
- In een echte bourride zitten veel meer ingrediënten daarom is de naam van het recept ook 'op eigen wijze' :-)
- ** Door gebruik te maken van runderbouillon ipv visbouillon kan je met 1 pan soep iedereen een lekkere soep voorzetten. Wij en onze gasten vonden het op deze manier gemaakt erg lekker, een romige vis soep die niet 'te visserig' is.
- Laat je de vis achterwege dan heb je een aardappelsoep, serveer de soep dan met croutons.

Algemeen


persons : 8 personen
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken