Bouillabaisse op eigen wijze

Soep
  

under-heading

Bouillabaisse op eigen wijze

Ingredienten

soep:
½ dl olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen fijngesneden
½ Spaans pepertje, opengesneden pitjes verwijderd
400 gr aardappel, geschild in stukjes
3 vleestomaten, ontpit en in stukjes
400 gr rode mul ( of andere vis naar keuze)
1 liter visbouillon ( van blokje of potjes)
2 takjes verse tijm
plukje saffraan
vers gemalen peper en zout

garnituur:
500 gr in schelp gekookte mosselen*
200 gr gepelde reuze garnalen
200 gr vis in mooie stukken
* op de foto geen mosselen maar venusschelpen

Bereiding

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de uisnippers en het Spaans pepertje hierin.
Voeg knoflook, aardappel, tijm, saffraan en tomaat toe.
Schenk de bouillon erover.
Voeg de in stukken gesneden vis toe.
Laat op zacht vuurtje in ca 30 minuten gaar worden.

Verwijder pepertje en de tijm.
Pureer de soep met een staafmixer of met de keukenmachine.
Wrijf daarna de soep door een bolle zeef.

Breng de vissoep op smaak met zout en peper.
Voeg de mooie stukken vis toe en laat deze 10 minuten me verwarmen, voeg de laatste 5 minuten de garnalen toe, laat de soep niet koken.

Leg de gekookte mosselen in schelp in diepe borden.
Schep de vis en garnalen met een schuimspaan uit de vissoep en verdeel deze over 4 borden.
Schenk daarna de vissoep in de borden en serveer direct.

Lekker met stukjes brood en een rouille van Spaanse peper.

Serveertip: Een lekker glaasje rosé erbij en je bent weer in Marseille

Algemeen


persons : 4
time : 70 minuten
book : Krant: De Gelderlander, recept aangepast
print : Afdrukken