Bombe van gerookte zalm

Amuse / Voorgerecht
  

under-heading

Bombe van gerookte zalm

Ingredienten

300 gr gerookte zalm
1 kuipje roomkaas naturel
30 gr rucola
zout en peper

Bereiding

Bombe van gerookte zalm ligt links op het bord, daarboven een veeg van mayonaise losgeroerd met citroensap en citroenrasp. Rechts liggen een paar plakjes Gravad lax met drie druppels mosterd dillesaus.

Bombe van gerookte zalm
Was de rucola en hak deze fijn.
Doe de roomkaas in een mengkom en roer daar de gehakte rucola doorheen. Strooi er wat zout en peper over en meng alles nogmaals goed door elkaar.

Zoek een kleine ronde vorm, in heb een mini tapasschaaltje gebruikt. Leg een stukje huishoudfolie over je schaaltje. Leg daar een plakje gerookte zalm op en druk met je vinger het plastic incl de zalm in je schaaltje. Laat eventueel een klein stukje zalm overhangen.
Schep wat van de roomkaas vulling in de zalm en vouw de rest van de zalm erover heen.
Haal het geheel met plastic en al uit je schaaltje en draai het plastic dicht zodat er een strakke bombe ontstaat. Leg de zalm bombe's in de koelkast om wat op te stijven.

Verwijder vlak voor het serveren de huishoudfolie en plaats de bombe met de ronde bovenkant naar boven op het bord.

Maak het bord mooi op en serveer er heerlijk vers gebakken brood bij!

Tip:
I.p.v gravad laks kan de ook een vissalade op het bord scheppen, denk aan krabsalade, tonijnsalade of garnalensalade

Algemeen


persons : 10 personen
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken