Boerenkool met spek en piccalilly

Hoofdgerecht
  

under-heading

Boerenkool met spek en piccalilly

Ingredienten

300 gr boerenkool, voorgesneden
1 kilo aardappels, geschild
wat melk en boter
100 gr katenspek
4 eetl. piccalilly

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar.

Was de voorgesneden boerenkool en laat deze uitlekken.
Doe de boerenkool die nog iets vochtig is in een magnetronschaal met deksel en ‘kook’ de boerenkool in 10 minuten gaar*.

Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg er naar eigen inzicht melk en een vlokje boter toe.
Voeg de boerenkool toe** en meng alles goed door elkaar.

Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de katenspek uit zonder toevoeging van boter.

Schep de boerenkool op borden, maak in het midden een kuiltje en schep daar de piccalilly in. Garneer de boerenkool met de uitgebakken katenspek

Tips:
* Boerenkool uit de magnetron behoud veel beter zijn smaak dan meegekookte boerenkool.
** Heeft een wat fijnere boerenkool je voorkeur, hak de boerenkool dan als hij gaar is fijner of doe hem even in de keukenmachine.

Algemeen


persons : 4
time : 50 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 2007, recept aangepast
print : Afdrukken