Bloemkoolpuree kabeljauw met dragonsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Bloemkoolpuree kabeljauw met dragonsaus

Ingredienten

4 kabeljauw haasje
800 gr aardappelen
1 kleine bloemkool
melk
zout, witte peper

1 sjalotje
1 eetlepel boter
zout en peper
50 ml pastis * ( verkrijgbaar bij de slijter)
200 ml room
½ eetlepel gedroogde dragon

* Mocht je geen pastis in huis hebben en/of niet willen kopen, voeg dan verse dragon ipv gedroogde toe aan de saus. Maak de saus wat eerder zodat de dragon goed de smaak kan afgeven aan de room.

Bereiding

Kook de aardappelen gaar met wat zout. Giet ze af en knijp je door een pureeknijper.

Kook de bloemkool gaar, giet af en stamp deze fijn.

Meng de fijngeprakte bloemkool door de aardappelen, voeg net zoveel melk toe tot je een smeuïge puree heb.
Breng de puree goed op smaak.

Snipper het sjalotje fijn. Verhit de boter in een pannetje en smoor de ui glazig. Blus af met de pastis. Voeg de room en de dragon toe en laat de saus wat inkoken. Voeg indien gewenst een ½-1 theelepeltje allesbinder toe aan de saus om hem wat dikker te maken.

Verhit wat olie of boter in een pan en bak de kabeljauw filet gaar.

Schep de bloemkoolpuree op een bord, leg daar de kabeljauw op en schenk wat van de saus erover.

* De bloemkool puree moet je goed op smaak brengen voor dit gerecht. Tip: kook de bloemkool eventueel in kippenbouillon.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken