Bladerdeeg hapje met spinazie fetakaas

Amuse / Tapas
  

under-heading

Bladerdeeg hapje met spinazie fetakaas

Ingredienten

250-300 gr diepvries spinazie (ik had wat minder en vond het zeker voldoende)
1 rol vers bladerdeeg
200 gr feta
wat pijnboompitjes
zwarte peper, vers gemalen
1 ei

Bereiding

Ontdooi de diepvries spinazie in een zeef zodat deze goed uitlekt. Druk daarna met de bolle kant van een lepel nog het overtollige vocht eruit. Hoe droger hoe beter.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C

Rol het bladerdeeg uit.
Verdeel de spinazie over het bladerdeeg. Verkruimel de feta en strooi deze over de spinazie, bestrooi het geheel met vers gemalen zwarte peper en wat pijnboompitjes.

Rol het bladerdeeg voorzichtig op.
Snijd met een scherp mes de rol in plakjes, maak tussen door je mes af en toe schoon.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes hierop.
Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg plakjes hiermee.

Bak de hapjes 15 tot 20 minuten of tot dat ze goudbruin zijn, kijk tussendoor even, iedere oven is anders.

Serveer de hapjes warm of lauwwarm.

Tip:
- Je kunt ze makkelijk van te voren maken en voor het uitserveren ven in de oven opwarmen.
- I.p.v pijnboom pitjes kan je ook fijngehakte walnoten gebruiken.

Algemeen


persons : nvt
time : 40 minuten + ontdooien spinazie
book : Eigen recept
print : Afdrukken