Bietensalade met walnoten en gedroogde pruimen

Salades
  

under-heading

Bietensalade met walnoten en gedroogde pruimen

Ingredienten

400 gr gekookte bietjes
8 gewelde pruimen
50 gr gepelde walnoten, fijngehakt
1 teen knoflook
1 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
stukje gedroogde chilipeper, fijn gehakt
of ½ theel. gedroogde chilipoeder
3 eetl. crème fraîche
zout & peper

Bereiding

Hak de knoflook in een paar stukjes. Verwarm de knoflook in de olijfolie een paar seconden in de magnetron. Laat de olijfolie weer afkoelen.

Hak de gekookte bietjes in kleine blokjes.
Verwijder de knoflook uit de olie en schep de olie door de bietjes.

Hak de walnoten fijn
Snijd de gewelde pruimen in stukjes.

Roer de crème fraîche met het citroensap en de heel fijngehakte chilipeper door elkaar, breng eventueel op smaak met zout en peper.

Roer vlak voor het serveren de bietjes, walnoten, pruimen en aangemaakte crème fraîche door elkaar.

Tip:
Bijzondere combinatie: fijngehakte chilipeper met bietjes, geeft een pittige nasmaak! Heerlijk bijgerecht voor bij vis, al zal het ook niet misstaan bij spies van de BBQ.
.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken