Biefstuk van de BBQ

Hoofdgerecht
  

under-heading

Biefstuk van de BBQ

Ingredienten

4 biefstuk a 100-120 gr
8 plakjes katenspek
bindtouw
verse zwarte peper
zout vlokken of fleur de sel

Bereiding

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en omwikkel deze rondom met katenspek.
Bind de biefstuk op met bindtouw zodat ze allemaal dezelfde hoogte krijgen ( belangrijk voor het bakken).

Besmeer de biefstuk aan beide kanten met olie en strooi er wat verse peper overheen.

Grillen: Leg de biefstuk op een ingevet rooster boven heet vuur en gril 3-4 minuten mooi bruin van buiten en vanbinnen rosé. . Keer het vlees halverwege de grilltijd.
Bestrooi de biefstukken na het grillen met zout.

Handig richtlijn voor vlees:
rood 2-3 minuten, het vlees geeft geen weerstand en voelt zacht aan.
medium, 3-4 minuten, het vlees geeft enige weerstand en voelt veerkrachtig aan.
doorbakken, 5-6 minuten, het vlees geeft weerstand en voelt stevig aan.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten
book : Diner bij John
print : Afdrukken