Biefreepjes met makreelmayonaise

Hoofdgerecht
  

under-heading

Biefreepjes met makreelmayonaise

Ingredienten

4 biefstukjes
2 little gem
2-3 augurken
½ gestoomde makreel
4 takjes peterselie
zout & peper
4-6 eetl. mayonaise

Bereiding

Snijd de augurken fijn.
Pluk het vlees van de makreel van de graat.
Verwijde het vel.
Scheur het makreel vlees in stukken.
Hak de peterselie grof.

Pureer de makreel, augurken, peterselie en de mayonaise tot een gladde saus.
Met de hand wordt het een wat grovere saus, met de keukenmachine een mooi gladde saus, gelijk welke u voorkeur heeft.
Breng de saus op smaak met zout, peper en zout en wat augurkennat.

Bak het vlees in wat boter mooi rosé.
Haal het vlees uit de pan en laat het 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Giet het braadvocht uit de pan, in het kleine beetje dat achterblijft even de littel gem héél kort roerbakken.
Snijd het vlees daarna in reepjes.

Leg de litte gem in het midden van het bord.
Leg de reepjes biefstuk hierop en schep er wat van de saus omheen.
Garneer eventueel af met wat fijngesneden peterselie en augurken.

Serveertip: lekker met gebakken aardappelen.

Lunch of voorgerecht gerecht
Gebruik ipv biefstuk kant en klare gesneden rosbief. Vitello tonnato op z’n Hollands.
Serveer en dan een stukje brood bij. Zo was het originele recept in het tijdschrift.
.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Foodies juli 2009, recept aangepast
print : Afdrukken