Bechamel saus basis

Saus / Dressing
  

under-heading

Bechamel saus basis

Ingredienten

40 gr boter
40 gr bloem
500 ml melk
zout
peper
nootmuskaat
80 gr kaas
2 eidooiers

Bereiding

Smelt de boter in een pan, de boter mag niet bruin worden. Voeg de bloem in een keer toe en bak deze rul en ‘gaar’.
Voeg daarna langzaam de melk toe, roer goed zodat je geen klontjes krijgt. Als alle melk is toegevoegd breng dan de saus onder voortdurend roeren aan de kook.
Kookt de saus haal dan de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper, nootmuskaat en kaas.
Klop de eigelen een beetje los en meng die erdoor heen. Doe de eigelen pas na de kaas dan is de saus al een beetje afgekoeld, anders gaan de eigelen stollen in de saus als deze te warm is.

Bechamel saus maken is niet moeilijk, maar je moet er wel bij blijven en voortdurend roeren.

Deze saus wordt oa gebruikt over moussaka, ik heb hem gebruikt om mijn Griekse rijst schotel ermee af te dekken

Algemeen


persons : hoeveelheid voor 1 ovenschotel
time : 15 minuten
book : print : Afdrukken