Bearnaise uit de Thermomix

Saus / Dressing / ThermoMix
  

under-heading

Bearnaise uit de Thermomix

Ingredienten

2-3 takjes verse dragon
40 gr sjalot
40 gr witte wijnazijn
90 g boter, in stukken
2 eierdooiers
½ zout
2 snuifjes gemalen peper

Bereiding

Pluk de dragon en reserveer de stelen. Plaats de dragonbladeren in de mengbeker en hak 2 sec/snelheid 7. Doe de gehakte dragonbladeren over in een kom en zet ze opzij.
Plaats de sjalotten in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.
Voeg de witte wijnazijn en dragonstelen toe en kook 4 min 30 sec/100°C/snelheid 1. Plaats het kookmandje, met open deksel, in een schaal en breng vervolgens de inhoud van de mengbeker over. Knijp de sjalotten met de spatel om al het sap eruit te halen. Gooi de sjalotten en de resterende dragonstelen weg en zet vervolgens de azijn reductie opzij. Spoel en droog de mengbeker.
Plaats 30 g azijn reductie, boter, eidooiers, zout en peper in de mengbeker en start de modus Indikken: sauskommetje /80°C.
Voeg de gehakte dragonbladeren toe en meng 10 sec/snelheid 2.5. Dien warm of koud op.

Algemeen


persons : 2 pers
time : 25 minuten
book : Website Cookidoo.be
print : Afdrukken