Basis tomatensoep

Soep
  

under-heading

Basis tomatensoep

Ingredienten

1 kilo pruimtomaten
750 ml water
2 eetlepels olijfolie
1 grote dikke winterwortel
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
verse tijm
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Was de tomaten en snijd deze in stukken.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn
Rasp de wortel en snijd deze in blokjes.
Ris de blaadjes tijm van de steeltjes.
Verwijder het vliesje van de knoflook en hak deze grof.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hier de uitjes in aan. Voeg daarna de knoflook toe en fruit deze even kort mee, pas op dat de knoflook niet bruin wordt ( bitter).
Voeg alle overige ingrediënten toe en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep fijn met een blender of staafmixer.

Druk de soep door een zeef, zo verwijder je de harde schilletjes die van de tomaten zijn afgekomen.

Breng de soep op smaak met zout en vers gemalen peper.

Deze basis soep is lekkerder en gezonder als tussendoortje als een zakje Cup A Soup
Deze soep bevat per 200 ml zo rond de 80 KCal.

Tip: Maak een pan soep en vries 1 persoons portie's soep in. afsluitbare drinkbekers, zijn hier ideaal voor. Deksel eraf en je zet ze zo in de magnetron.

Je kunt de soep ook gebruiken als basis voor een gevulde tomaten soep.
Voeg dan toe wat je lekker vindt, vermicelli, prei, bosui, blokjes wortel, stukjes tomaat, gehaktballetjes, stukjes kip enz enz en verwarm de soep dan goed door tot het vlees gaar is of de groenten beetgaar zijn.

Algemeen


persons : 4-5 personen
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken