Basilicum spinazie olie

Saus / Dressing
  

under-heading

Basilicum spinazie olie

Ingredienten

120 gr basilicum blaadjes
80 gr verse spinazie
1 liter sojolie of druivenpitolie

Bereiding

Haal de steeltjes van de spinazie. Was de spinazie en draai deze droog of droog af met een theedoek.

Doe de basilicumblaadjes en spinazie blaadjes in een thermoblender ( lees onderaan hoe te doen als je die niet hebt) en maal deze fijn.
Voeg de olie toe en verwarm de olie tot 75 Gr.C.
Toen mijn Thermomix op temperatuur was heb het geheel zo 3 minuten laten draaien, in de hoop dat het meer smaak zou afgeven. (Dit stond niet in het recept).

Laat daarna de blender 4 minuten op volle kracht draaien.

Leg een paseerdoek of keukendoek in een bolzeef. Zet deze op een kom en giet het olie mengsel in de doek en laat uitlekken.

Doe de olie over in een schone goed afsluitbare pot. Maximaal 4 weken houdbaar in de koelkast. Je kunt de olie ook invriezen.

Wat achterblijft in de doek kan weg.

Bereiding zonder Thermoblender:
Doe alle ingrediënten in een hoge sauspan en mix met een staafmixer fijn en verhit de olie, laat 10 minuten trekken. Zorg ervoor dat de olie niet heter wordt dan 70-75 Gr C.
Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer 4 minuten of nog beter doe het in een gewone blender en mix fijn.
Zeef de olie zoals hierboven beschreven.

Algemeen


persons : nvt
time : 10m minuten + uitlekken
book : Kookboek: New Italian van Sergio Herman
print : Afdrukken