Baklajany smetane, Russisch kerstgerecht

Bijgerecht
  

under-heading

Baklajany smetane, Russisch kerstgerecht

Ingredienten

3 middelgrote aubergines
sap van 1 citroen
zout & peper, versgemalen
5 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
2 theel. tijm
2 theel. paprikapoeder
3 bekertje Bulgaarse yoghurt of zure room (a 1¼ dl)
1 eetl. citroensap
2 lente-uitjes, in ringen
1 bakje kersttomaatjes,gehalveerd
2 eetl. peterselie fijngesneden

extra:
grillpan

Bereiding

Kan 2 uur van te voren.
Snij de aubergines in dunne plakken, besprenkel ze met de helft van het citroensap en het zout.
Laat ze een ½ uur in een vergiet uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Klop de olijfolie, uitgeperste knoflook, tijm en het paprikapoeder door elkaar.
Bestrijk de aubergine plakken aan beide kanten met het oliemengsel.
Klop de yochert los met zout peper en de citroensap en meng met de helft van de lente ui.
Verwarm de grilpan voor en grill de aubergine plakken aan beide kanten in 2 minuten goudbruin.
Laat de aubergine afkoelen op een rooster.
Leg de tomaatjes met het snijvlak naar beneden in de grillpan en grill 1minuut.

Serveren:
Leg de aubergines op een platte schaal, verdeel de tomaatjes erover en bestrooi met de rest van de lente ui en de peterselie.
Geef de yoghurtt dressing erbij.

Algemeen


persons : 8
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Tip kerst 2002
print : Afdrukken