Bakje van brickdeeg

Bijgerecht
  

under-heading

Bakje van brickdeeg

Ingredienten

1 vel brickdeeg
1 theelepels olijfolie
bakpapier
bakparels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Smeer het vel brickdeeg met een kwastje dun in met olie.
Vorm een mooi model van het deeg, Ik heb het deeg in een klein bakblikje gedrukt.
Wiikkel een paar bakparels ( of gedroogde peulvruchten) in een stukje bakpapier en leg dit in het midden van het deeg zodat het deeg tijdens het bakken in de vorm blijft.

Bak het deeg in ongeveer 2-3 minuten krokant en bruin.
Haal de bakparels eruit en laat het deeg afkoelen.

Gebruikt tip:
- Leuk om een salade in te serveren als voor of lunch gerecht
- Op de onderste foto is het deegbakje gebruikt om Pulled Pork met coleslaw te serveren als lunch gerecht.
- Het woord bakje is misleidend, het deegbakje serveer je in een pasta bord. Het is geen ragoutbakje.

Algemeen


persons : 1 pers
time : 4 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken