Babi ketjap van hamlappen

Hoofdgerecht
  

under-heading

Babi ketjap van hamlappen

Ingredienten

500 gr hamlappen
2 theel. gemberpoeder
3 eetl olie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
6 eetl ketjap manis
1 theel sambal oelek
4 eetl seroendeng

Bereiding

Snijd de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met zout, peper en gemberpoeder.
Verhit de olie in een hapjespan en bak d blokjes vlees op middelhoog vuur rondom lichtbruin.

Schep de ui en de knoflook door het vlees en schenk er 150 ml water bij.
Roer de de ketjap en naar smaak de sambal erdoor.
Breng aan de kook en smoor het vlees in ca. 25 minuten zonder deksel op de pan in de ketjap saus gaar. Tijdens het stoven wordt de saus langzaam dikker.

Schep de babi ketjap in een schaal en strooi er naar eigen smaak seroendeng over.

Serveer de babi ketjap met nassi of witte rijst.

Bevat p.p.
295 kcal
28 gr eiwit
16 gr vet
10 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Kookboek: Werelds koken op z'n Nederlands
print : Afdrukken