Atjar zoals bij de Chinees

Indisch
  

under-heading

Atjar zoals bij de Chinees

Ingredienten

450 gr witte kool
50 gr wortel
300 ml azijn
150 ml water
75 gr suiker
2 theel. kurkuma

Bereiding

Snijd de witte kool héél dun. Kant en klaar gesneden witte kool is hiervoor te dik gesneden.
Schrap de worteltjes schoon en snijd deze in plakjes. Snijd ze daarna in reepjes.

Doe de suiker, azijn, water en kurkuma in een pan en breng het geheel aan de kook.
Voeg de kool en de wortel toe en kook dit 1 minuut.

Giet de kool af, vang het kookvocht op.
Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen.
(De kool moet even uit het warme vocht anders wordt de kool te gaar).

Doe het vocht er weer bij, roer goed door en laat het geheel afkoelen tot gebruik.

Tip:
In een afgesloten jampot is deze atjar in de koelkast lang houdbaar.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken