Atjar

Indisch
  

under-heading

Atjar

Ingredienten

4 wortels
100 gr witte kool
½ komkommer
1 eetl. zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel. sambal
1 theel. kurkuma
1 theel. gemberpoeder
1½ dl witte azijn
1 eetl. rietsuiker
100 gr taugé
3 bosuitjes
zout

Bereiding

Breng een pan water aan de kook met wat zout.
Schil de wortels en snijd ze in lucifer dunne reepjes
Schaaf de witte kool flinterdun.
Blancheer de wortel en de kool niet langer dan 30 seconden en doe alles over in een vergiet.

Rasp de ui en de knoflook.
Verwarm de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, sambal en specerijen zachtjes 2 minuten.
Blus af met azijn en suiker en breng aan de kook.
Laat het nog 2 minuten zachtjes koken.
Zet van het vuur af.

Schil de komkommer, snij in de lengte door en verwijder de zaadlijst.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snij de bosuitjes in ringetjes.
Doe de kool met de worteltjes, de taugé, de komkommer en de bosui in de pan bij het azijnmengsel en schep goed door.

Doe het deksel op de pan en laat zo afkoelen.

Tip:
Deze atjar kan een of twee dagen van tevoren worden gemaakt.




Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Koken met de keurslager
print : Afdrukken