Asperges met spinazie en gepocheerd ei

Hoofdgerecht
  

under-heading

Asperges met spinazie en gepocheerd ei

Ingredienten

12 witte asperges
snufje zout
½ theel. suiker
12 plakken gerookte Belgische ham*
2 eetl boter
1 sjalot
500 gr spinazie
4 eieren
*of bv Serrano of Parmaham

aardappelen, zie serveertip

Bereiding

Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
Kook de asperges in water met zout en wat suiker in ca 10 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges.
Laat de asperges daarna iets of helemaal afkoelen.

Rol iedere asperge in een plak ham.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de asperges in zo’n 6 minuten rondom goudbruin. Neem de asperges uit de pan en houd ze warm.

Pel en snipper de sjalot.
Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Verhit 1 eetlepel boter en fruit het sjalotje en de spinazie in ca 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.

Pocheer de eieren

Druk het eventuele overtollige vocht uit de spinazie en verdeel de spinazie over 4 voorverwarmde borden.
Leg hier de ham-asperges op de spinazie en daarop het gepocheerde ei.
Serveer direct.

Serveertip:
Serveer gekookte aardappelen met wat gesmolten boter bij de asperges en je hebt volwaardig hoofdgerecht.

Opmerking:
De basis van dit recept komt uit de Foodies. De asperges (met Parmaham) en de spinazie werden zonder gepocheerd ei en aardappelen geserveerd met gebakken focaccia brood.



Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken