Asperges met rauwe ham ei salade

Hoofdgerecht
  

under-heading

Asperges met rauwe ham ei salade

Ingredienten

20 asperges

8 eieren hardgekookt
3 eetlepels mayonaise
300 ml l crème fraîche
275 gr rauwe ham plakjes, fijngesneden
3/4 bosje bieslook fijngesneden
zout en peper

Bereiding

Haal de eieren door de eiersnijder of hak ze fijn met een groot koksmes.
Meng eieren, mayonaise, crème fraîche, rauwe ham en bieslook tot eiersaus.
Laat de smaken 2 uur intrekken en breng op smaak met zout en peper.

Schil de asperges rondom en snijd 2 cm van de onderkant af.
Leg de asperges in een platte pan met koud water, een ½ theelepel suiker en een snuf zout toe.
Breng het water aan de kook en kook de asperges 5 tot 8 minuten afhankelijk van de dikte.
Ik leg om de van boven ook vochtig te houden een wit velletjes keukenpapier op de asperges.
Controleer de garing van de asperge met een scherpe punt van een mes.
Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een schone droge doek.

Leg ze daarna op voorverwarmde borden en serveer met de eiersalade.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Instagram post van Julius Jaspers
print : Afdrukken