Asperges met een knipoog naar Bergen op Zoom

Hoofdgerecht
  

under-heading

Asperges met een knipoog naar Bergen op Zoom

Ingredienten

2 kilo asperges

2 eetlepels mayonaise
2 eetl. crème fraîche
1 blikje ansjovis

naar keuze erbij:
ei, gekookt
aardappelen, gekookt
gesmolten boter
ham

Bereiding

Schil de asperges en kook deze in water met een snufje zout en een theelepel suiker zo’n 10-12 minuten.
Laat de asperges daarna nog 10-20 minuten in het kookwater staan, kijk regelmatig of ze gaar zijn.

Maal de ansjovis fijn met behulp van een staafmixer of maak ze fijn op een andere manier.
Meng de gepureerde ansjovis door de mayonaise en crème fraîche.
Serveer deze dressing bij de asperges en serveer er naar keuze nog gekookte aardappelen, ei en gesmolten boter bij. Ham kan eventueel ook .

Opmerking:
Ansjovis Asperges en Aardbeien, is in Bergen op Zoom beter bekend als het AAA menu.
In mei en juni staat dit menu op menig menukaart. Tot voor een jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord….
Dit jaar kreeg ik weer hele mooie asperges uit Bergen op Zoom, omdat ik a la minute geen verse ansjovis tot mijn beschikking had heb ik er mijn eigen draai aan gegeven; wat erg verrassend uitviel !! Uiteraard wel aardbeien als toetje gegeten.

Tip:
Ansjovis dressing over: maak de volgende dag Salade Niçoise. Gebruik ipv ansjovis erdoor heen de dressing.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken