Asperge souffle

Voorgerecht
  

under-heading

Asperge souffle

Ingredienten

4 asperges
70 gram boter
70 gram bloem
250 ml melk
nootmuskaat
zout
peper
4 eieren gesplitst
100 gram geraspte belegen kaas

boter om in te smeren
bloem
4 hitte bestendige( soep) koppen

Bereiding

Schil de asperges en kook ze beetgaar. Afhankelijk van de dikte van de asperges zal dit ongeveer 10 minuten zijn.
Snijd ze in stukjes van 3 cm.
Smeer de ovenvaste kommen goed in met boter en strooi er bloem in.
Klop de overtollige bloem eruit. Zet ze even koud weg in de koeler.

Verhit de boter en roer hier de bloem doorheen, zonder deze kleuren
Laat garen op zacht vuur en roer soms door (+ 5 minuten).
Haal de pan van het vuur en voeg de melk onder voortdurend roeren toe.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Plaats terug op het vuur en verwarm weer, maar het mag niet meer koken.
Roer de eierdooiers er een voor een doorheen.
Haal de pan weer van het vuur en roer de kaas erdoorheen.

Klop de eiwitten stijf.
Roer 2-3 eetlepels eiwit door het bloemmengsel en roer goed door, roeren mag!
Voeg het overige stijfgeklopte eiwit toe spatel deze er voorzichtig doorheen ( niet roeren maar omscheppen zodat het eiwit zijn luchtigheid behoud)

Verdeel de aspergestukjes over de soepkommen
Vul de soepkoppen tot de helft met de eiermassa De bakjes mogen tot ongeveer ¾ gevuld zijn.
Plaats in een oven van 170 graden en bak in 30 minuten af.*

Direct vanuit de oven serveren op een bordje in de kop, want de soufflés zakken snel in.

Foto: Mijn soepkommen waren maar tot de helft gevuld, jammer want het is mooi als een souffle boven de kom uitkomt. Maar de smaak was perfect!

*Opmerking
Kan je de oveninstelling kiezen? Kies dan voor conventioneel en niet voor hete lucht.
Heb je alleen maar hete lucht, kies dan indien mogelijke voor zo min mogelijke luchtcirculatie.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten + koelen
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken