Asperge salade gerookte kip en sinaasappel

Voorgerecht
  

under-heading

Asperge salade gerookte kip en sinaasappel

Ingredienten

3 sinaasappels
4 asperges in linten
200 gram kipfilet
1/2 bosje dragon
150 gram gerookt spekreepjes
1 dl olijfolie.

Bereiding

Was de sinaasappels en snij ze in plakjes van 3 mm. Snij er vervolgens met het mes de oranje en witte randen vanaf. Vang het sap zoveel mogelijk op.

Snij de gerookte kipfilet flinterdun.

Bak de gerookte spekreepjes op rustig vuur tot kaantjes, maar niet te hard. Afgieten en af laten koelen op keukenpapier.

Schil de asperges en snij er daarna met de dunschiller dunne linten van.
Pluk de dragonblaadjes.
Maak van het sinaasappelsap die je opgevangen hebt tezamen met de olijfolie een dressing. Proef en voeg eventueel meer sinaasappelsap toe. Meng de dressing door de aspergelinten.

Leg op een bord de plakjes sinaasappel in een cirkel. Leg er de helft van de dragon blaadjes bovenop en daarop de helft van de kipfilet.
Hierop de helft van de aspergelinten, hierop de andere helft van de kipfilet en de andere helft van de aspergelinten. Afgarneren met de overige dragonblaadjes en de kaantjes.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken