Asperge in kataifi deeg met kruidenroom

Voorgerecht / Hoofdgerecht


under-heading

Asperge in kataifi deeg met kruidenroom

Ingredienten

asperge's
plakjes lekkere gekookte ham
kaitaffi deeg

2 dl slagroom
1 eetlepel fijngehalte peterselie
1 eetlepel fijngehakte kervel
½ eetlepel fijngehakte dragon
½ eetlepel fijngehakte bieslook
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Schil de asperge's en kook ze beetgaar.
Laat ze afkoelen

Leg de ham op je werkblad en leg hier de asperges op. Rol op tot een rol.
Rol hieromheen een enkele laaf kataifideeg en bestrijk het deeg met wat gesmolten boter.

Bak de asperge rollen in een voorverwarmde oven van 180 Gr.C, in zo'n 20 minuten mooi krokant.

Maak ondertussen de saus.
Was de kruiden en hak ze fijn.
Verwarm de slagroom in een steelpan en voeg de kruiden toe.
Laat op een laag vuurtje de kruiden hun smaak afgeven aan de slagroom.
Breng daarna op smaak met wat zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Opmerking, Met 1 asperge is het zo een leuk voorgerecht. Met 2 of meer asperge's kan je er een leuk hoofdgerecht van maken. Serveertip: ovenaardappels of een spies vd bbq met varkenshaas

Algemeen


: 4 personen
: 15 minuten , koelen, 25 minuten
: Gedeelte uit een kookles menu
: Afdrukken