Asperge blauwe kaas met doperwt puree

Voorgerecht
  

under-heading

Asperge blauwe kaas met doperwt puree

Ingredienten

8 witte asperges
250 gr diepvries dopertwen
1 sjalotje
1 eetlepel boter
180 gr blauwe kaas
2 eetlepels (of meer) kookwater van de erwten
2 eetlepels pastis
75 ml kookroom
175 gr shiitake
1 eetlepel olie

Bereiding

Maak de sjalot schoon en snijd deze in fijne stukjes
Verhit wat boter in een pannetje en bak de sjalot zachtjes gaar, niet bruin.
Kook de dopertwen gaar volgend de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet af en vang het kookvocht op.
Voeg de erwten toe aan de sjalot, voeg de kookroom en de pastis toe en verwarm het geheel zachtjes.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Zorg ervoor dat alle schilletjes fijn gepureerd zijn. Is de erwtenpuree te dik, voeg dan wat van het erwten kookvocht toe. Houd de puree warm op een sudderplaatje, roer af en toe door en zorg ervoor dat deze niet meer kookt*

Snij 4 plakjes van de kaas en zet opzij. Leg de kaas die je over hebt op de erwtenpuree.

Schil de asperges heel goed. Snijd een stukje van de onderkant af.
Snijd de asperges middendoor en kook deze in gezouten water. Kooktijd is afhankelijk van de dikte van je asperges. Dat kan variëren tussen de 8-15 minuten.

Scheur de shiitake doormidden en bak in een koekenpan met een heel klein beetje olie enkele minuten.

Verwarm de erwtenpuree opnieuw en roer de blauwe kaas die erop ligt erdoorheen.

Haal de asperges uit het water en leg deze op een schone theedoek of wat keukenpapier.
Verdeel de erwtenpuree over 4 voorverwarmde borden, leg de asperge erop en daarop een plak blauwe kaas.
Leg de gebakken shiitakes ernaast.

*Tip, maak je de erwten puree van tevoren, je kunt deze ook in de magnetron opwarmen ipv in de pan.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 45 minuten
book : Diner bij Joop en Ans
print : Afdrukken