Appelzuurkool

Bijgerecht
  

under-heading

Appelzuurkool

Ingredienten

½ appel
½ ui
25 gr suiker
1 pakje wijnzuurkool
¼ liter appelsap
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
2 jeneverbessen
wat boter

Bereiding

Schil de appel en snijd hem in flinterdunne plakjes.
Doe hetzelfde met de ui.

Fruit deze aan in een pan, voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren.

Voeg de zuurkool en de appelsap toe.
Doe de kruidnagel, de jeneverbessen en het laurierblad in een thee-eitje en laat dit meetrekken tot de zuurkool gaar is.

Serveertip:
Lekker door of met aardappelpuree.

Op kookles hebben werd de zuurkool geserveerd als voorgerecht met gelakte zeebaars en beurre blanc saus.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Kookles: Gedeelte uit 'n kookles recept
print : Afdrukken