Appeltaart met walnoten en dadels

Taart
  

under-heading

Appeltaart met walnoten en dadels

Ingredienten

300 gram bloem
185 gram koude boter
2 theel. bakpoeder
120 gram witte basterdsuiker
zakje vanillesuiker
rasp van 1 citroen
2 eidooiers
snufje zout
6-8 appels
100 gr dadels
50 gr walnoten
sap van 1 citroen
50 gr amandelpoeder
1 ei
2 el fijne kristalsuiker
3 theel. kaneelpoeder
abrikozenjam

Bereiding

Zeef de bloem en meng deze met de bakpoeder,basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrasp en een snuifje zout.
Snijd de boter in kleine blokjes en meng deze door het bloemmengsel.
Voeg de eidooiers toe en kneed verder tot je een gladde deeg krijgt
Indien nodig een eetlepel water toevoegen.
Deegbal afdekken em 30 minuten laten rusten op een koele plek.

Warm de oven voor op 175 Gr.C.

Meng de amandelpoeder met de eierdooier en het citroensap goed door elkaar.
Knip uit bakpapier de ronde vorm, iets groter dan je bakblik.
Rol het deeg uit en beleg hiermee het bakpapier.
Schuif het bakpapier in het bakblik.
Verdeel het mengsel van amandelpoeder, ei en citroenrasp gelijkmatig over het deeg.
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze daarna in blokjes.
Meng de kristalsuiker met de kaneelpoeder.
Hak de walnoten fijn.
Snij de dadels in stukjes.
Verdeel de appelpartjes, walnoten en dadels over de taart en strooi er de kaneelpoeder met kristalsuiker over heen.
Bak de taart in 35 minuten gaar.

Verwarm wat abrikozenjam in een pan en bestrijk met een kwastje de taart.

Opmerking: De citoensmaak overheeste in het deeg. Rasp van een halve citroen is voldoende!

Algemeen


persons : 6-8
time : 60 minuten
book : Kookboek: Appeltaartenboek
print : Afdrukken