appel cake

Taart
  

under-heading

appel cake

Ingredienten

200 gr bloem
200 gr suiker
200 gr boter, op kamertemperatuur
rasp van 1 citroen
¼ tl zout
4 eieren, op kamertemperatuur
1½ tl bakpoeder
1 grote elstar appel
wat suiker en kaneelpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel daarna ik kleine stukjes. Bestrooi de appelstukjes met een beetje suiker en kaneel.
Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Mix met behulp van een keukenmachine of handmixer de suiker, boter, citroenrasp en zout minimaal 5 minuten romig.
Voeg daarna een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
Meng de bakpoeder met de bloem. Spatel dit voorzichtig door het beslag zodat het beslag luchtig blijft. Schep 1/3 van het beslag in de cakevorm.
Voeg de appelstukjes toe aan de 2/3 van het beslag wat nu nog in de beslagkom zit en meng dit door elkaar.
Schep dit appelbeslag op het beslag wat in het cakeblik zit. Strijk de bovenkant glad en bak de appelcake in 60 tot 75 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan is de cake gaar.
Laat de cake z’n 10-15 minuten afkoelen in zijn vorm, stort hem daarna op een rooster, verwijder het bakpapier en laat de cake volledig afkoelen.

Algemeen


persons : nvt
time : 70 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken