Annekes koffiebomba

Nagerecht
  

under-heading

Annekes koffiebomba

Ingredienten

1 gemarmerde roombotercake (450 g),
300 ml koude espresso of sterke koffie
50 g hazelnoten, grof gehakt
50 g garneeramandelen, gehakt
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 el suiker
1 tl oploskoffie espresso
100 gr chocolade extra puur 72%

Bereiding

Snijd de cake in plakken van ½ cm dikte.
Leg de cake in een schaal en schenk koffie erover.
Bekleed de ronde schaal met vershoudfolie (laat het over de randen hangen) en daarna met de cake. Houd voldoende plakken achter om de vorm mee af te dekken.

Zet de vorm in de koelkast. Rooster ondertussen de hazelnoten en de amandelen 3 min. in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker.

Schep de helft van de slagroom in een kom en meng met de oploskoffie en de geroosterde noten. Schep dit mengsel in de vorm, strijk glad en zet weer in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen. Spatel de rest van de slagroom erdoor.
Vul hiermee de rest van de vorm en dek af met de achtergehouden cake.
Vouw de overhangende folie over de cake. Duw aan en zet er een plat bord op.
Verzwaar dit door er iets op te zetten en zet de bomba minimaal 6 uur in koelkast.

Stort de bomba op een bord en serveer deze. Snijd aan tafel de bomba aan.

Opmerking:
Helaas kan ik maar een foto plaatsen. Geïnteresseerd hoe de bomba er van binnen uit ziet? Mail gerust en ik stuur u een foto toe.

Algemeen


persons : 8
time : 30 minuten + 6 uur opstijven
book : Diner bij Anneke en William
print : Afdrukken