Ananas met kokos

BBQ
  

under-heading

Ananas met kokos

Ingredienten

1 verse ananas
50 gr ongezouten boter*
25 gr witte basterdsuiker
50 gr verse kokos**
2 eetl. kokoslikeur of rum

* Of gebruik olijfolie die geschikt is om fruit te glaceren
** U kunt het beste verse kokos voor dit gerecht gebruiken. Geraspte kokos of kokosvlees uit blik kan echter ook goed.

Bereiding

Snijd met een scherp mes de ananas in de lengte, dwars door het groen in 4 stukken.
Verwijder het harde middenstuk maar laat de blaadjes aan de ananas.

Smelt de boter in een pan. Bestrijk de ananas met de gesmolten boter en strooi de suiker erover.

Bescherm de ananasbladeren met aluminiumfolie tegen het verbranden en leg de ananas op het rooster van de BBQ.
Rooster de ananas ongeveer 10 minuten.

Strooi de kokos over de ananas en rooster met de gesneden kant naar boven nog 5 tot 10 minuten, totdat de ananas heet is.

Leg de ananas op borden en verwijder de folie van de bladeren.
Besprenkel de ananas met de kokoslikeur of rum en dien meteen op.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Kookboek: Barbecue
print : Afdrukken