Air fryer aardappelen

Bijgerecht
  

under-heading

Air fryer aardappelen

Ingredienten

750 gr bloemige aardappelen ( ze mogen niet stuk koken)
1 eetlepel olie
ruim zeezout uit de molen

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes
Kook de aardappelen zonder zout 5 minuten.
Giet af en laat afkoelen.
Je kunt de aardappelen al ruim van te voren voorkoken.
Met warme aardappelen kan het ook maar het krokantste resultaat behaal je als de aardappelen redelijk of geheel afgekoeld zijn.

Doe de aardappelen in een schaal, besprenkel ze met wat olie, niet te veel en hussel ze om.
Bestrooi de aardappel ruim met zeezout en hussel ze om.
Het zout zorgt voor een mooie krokante korst.
18-20 minuten op 200 Gr.C

Verwarm de Airfryer voor op 200 gr.C.
Bak de aardappelen in zo'n 15-18 minuten krokant en gaar.
Tijd is afhankelijk van de grote van je aardappelblokjes.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken