Affogato met chocoladesaus

Nagerecht
  

under-heading

Affogato met chocoladesaus

Ingredienten

50 gr pure chocolade van 70%
25 gr gepelde pistache nootjes
1 eetlepel gevriesdroogde frambozen
4 bollen vanille ijs
150 ml espresso koffie

Bereiding

Rooster de pistache nootjes in een droge koekenpan licht bruin of totdat ze beginnen te geuren. Haal ze uit de pan en hak ze fijn. Spreid ze uit op een koel bord zodat ze snel kunnen afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie.

Verdeel de bollen ijs over de glazen en schenk de koffie erover. Besprenkel met de gesmolten chocolade en garneer met de gevriesdroogde frambozen.

Serveertip:
Schenk de koffie aan tafel over het toetje, het ijs is anders al aan het smelten voordat je het uitserveert en dan zie je van de koffie niets meer, zie foto :-(

Algemeen


persons : 4
time : 7 minuten
book : Advertorial Illy
print : Afdrukken