Aardbeien met port coulis en ijs

Nagerecht
  

under-heading

Aardbeien met port coulis en ijs

Ingredienten

250 gr aardbeien
1 eetl. poedersuiker
2 eetl. rode port
roomijs

eventueel als garnering
karamel met sesamzaad
slagroom

Bereiding

Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
Voor garnering 4 aardbeien achter houden.
De rest met de poedersuiker en port in keukenmachine of blender pureren.

Aardbeiensaus in mooie cirkels op borden scheppen.
Over gebleven aardbeien in partjes snijden en in saus leggen.

In het midden een bolletje ijs leggen en eventueel garneren met karamelkoekje met sesamzaad en slagroom.

Tip: i.p.v. het sesamkoekje kunt u ook een gekochte kletskop erop leggen.

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 2003 no 2
print : Afdrukken