Aardappelselderij puree torentjes

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelselderij puree torentjes

Ingredienten

1 kilo knolselderij in blokjes
zout
1 kilo bloemige aardappelen
5 eierdooiers, losgeklopt
150 gr zachte boter
peper & nootmuskaat

voor het serveren:
3 eetl. gesmolten boter

extra:
spuitzak met grove kartelmond

Bereiding

Kook de selderijblokjes in ruim kokend water met zout in 10-15 minuten gaar.
Schep ze uit de pan en laat ze uitdampen.
Kook de aardappels in hetzelfde water in 15-20 minuten gaar.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Pureer de aardappels met de selderij met een mixer of puree stamper en voeg de eierdooiers, boter, zout, peper en nootmuskaat toe.
Meng tot een gladde puree.
Verwarm de oven voor op 225 gr C.
Spuit van de puree 18 mooi rozetten op de bakplaat.
Bak de rozetten in 5 minuten in het mudden van de oven stevig.
Laat ze afkoelen en vries ze los van elkaar in op een bakplaat of schaal.
Haal de bevroren rozetten uit de vriezer, maak ze los en vries ze opnieuw in een diepvrieszak of doos.

Serveren:
Verwarm de oven voor op 225 gr.C..
Haal de bevroren aardappelrozetten uit de vriezer en leg ze op de bakplaat.
Bestrijk ze met gesmolten boter en bak ze in 15 minuten goudbruin en knapperig.

Algemeen


persons : 5
time : 80 minuten
book : Tijdschrift: Tip kerst 2002
print : Afdrukken