Aardappelschotel

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelschotel

Ingredienten

750 gr aardappelen
100 ml slagroom
100 ml melk
1 ei
zout en peper

Bereiding

Klop de slagroom lobbig, voeg de melk en het ei toe en klop dit geheel even op. Breng goed op smaak met zout en peper.
Giet de room-melk in een vuurvaste ovenschaal.

Schil de aardappelen en snijd deze daarna in dunne plakjes. Op mijn snijmachine was dit stand 2, u kunt het ook met een kaasschaaf, keukenmachine of mandoline doen.
Leg de aardappelchips op de room-melk in de schaal en hussel alles goed door elkaar zodat het roommengsel goed verdeeld is door de aardappelen.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 220 grC.
Haal na 35 minuten de folie eraf en bak de aardappelen tot deze aan de bovenkant mooi knapperig geworden zijn ( ongeveer 15 minuten)

Foto: sorry de foto is niet zo mooi, we waren al aan het eten toen ik me bedacht dat ik vergeten was een foto te maken.

Variatie: Deze aardappelschotel is neutraal romig, je kunt de schotel ook een smaakje meegeven, afhankelijk van de rest van je maaltijd denk aan: verse kruiden, kerrie, knoflook enz enz

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken