Aardappelkroketten

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelkroketten

Ingredienten

750 gr aardappelen
wat vlokjes boter
scheutje melk
2 theel. provencaalse kruiden
4 eieren
paneermeel

Bereiding

Kook de aardappelen met zout in 17 minuten gaar en laat deze uitdampen.

Maak er met boter en melk een stevige aardappelpuree van. Maak deze niet te dun. Roer de kruiden erdoorheen.
Laat de aardappelpuree wat afkoelen.

Maak van de aardappelpuree ballen en vorm deze in de vorm van kroketjes.

Klop de eieren los. Wentel de aardappelkroketjes door de ei en daarna door de paneermeel. Als alle kroketjes gedaan zijn herhaal deze handeling dan zodat er een stevige laag om de puree ontstaat.

Verwarm het frituurvet op 190 Gr en bak de aardappelkroketjes, niet te veel tegelijk, in ongeveer 2-3 minuten goud bruin.

Algemeen


persons : 8
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken