Aardappelkoek

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelkoek

Ingredienten

1 kilo aardappelen ( vastkokend)
40 gr boter
zout

Bereiding

Aardappelen schillen en wassen.
In een met 1 liter water aardappelen in 15 minuten gaar koken. Als de aardappelen nog niet helemaal gaar zijn, vuur uitdraaien en aardappelen in kookvocht 5 minuten laten nagaren.
Aardappelen afgieten en laten afkoelen.

Boven kom aardappels met grove rasp raspen.
In koekenpan 25 gr boter verhitten.
Aardappelrasp toevoegen en bestrooien met zout.
Op laag vuur aardappelen omscheppend ca. 5 minuten bakken.

Aardappelrasp in koekenpan tot koek vormen en aandrukken.
Op laag vuur ca 10 minuten ( niet meer omscheppen) bakken.

Rest van de boter in kleine stukjes snijden en langs de rand van aardappelkoek in pan laten glijden.

Aardappelkoek in stukken snijden.

Tip:
-De aardappels kunt u al een dag van tevoren koken en afkoelen.
-De rösti op een bakplaat schuiven en warm houden in de oven tot gebruik.

Algemeen


persons : 4
time : 55 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande
print : Afdrukken