Aardappelgratin met ham

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelgratin met ham

Ingredienten

1 kg vastkokende aardappelen
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 ml volle melk
125 ml slagroom
nootmuskaat
50 gr gruyère
zout & peper
50 gr ham

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 Gr.C.
Aardappels in dunne plakjes snijden.
In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom, zout, peper en nootmuskaat.
Ham in stukjes snijden
Aardappelplakjes er ham erdoor scheppen.

Aardappel roommengsel met spatel stevig aandrukken en kaas erover verdelen.
Aardappels in midden van oven in ca 50 minuten gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden.

Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden.
Puntjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 175 Gr.C. en aardappelgratin in 10-15 minuten verwarmen

Per persoon:
290 Kcal
9 gr eiwit
13 gr vet
34 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 6
time : 70 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 2005, recept aangepast
print : Afdrukken