Aardappel room-kaas pannetje

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappel room-kaas pannetje

Ingredienten

1 kilo vast kokende aardappelen
1 ui
3 tomaten
50 gr gerookt spek
125 gr mozzarella
⅓ bosje peterselie, fijngehakt
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
150 ml slagroom
2 theelepels kippen-bouillonpoeder ( of een ½ blokje kippen bouillon)
zout en peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze ca. 15 minuten voor.

Pel en snipper de ui. Was de tomaten, deel ze in vieren en snijd ze klein. Snijd het spek in kleine blokjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in dunne plakken. Was de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en snijd ze in grove reepjes

Giet de aardappels af, laat ze schrikken onder koud water en snijd in grove blokjes. Bak het spek knapperig in een pan en neem uit de pan.

Verhit 2 eetlepels boter in het spekvet. Fruit hierin de ui. Stuif de bloem eroverheen en fruit het al roerend mee. Roer er 375 ml water, de slagroom en het bouillon poeder doorheen en breng aan de kook. Laat de saus al roerend ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer het spek en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Proef eerst misschien is het niet nodig en is het zout genoeg door de kippen-bouillonpoeder.

Vet 4 kleine pannetjes of ovenschaaltjes ( of 1 grote) in. Vul met de aardappelen, de tomaten en de saus. Leg de kaas eroverheen.
Bak de pannetjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C.

Variatie tip: Het aardappel pannetje smaakt ook heerlijk met snippers gerookte zalm ipv spek. De zalm hoeft niet gebakken te worden. Of roer eens wat ringetjes bosui door de saus en geroosterde pijnboompitten voor een extra bite.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : www.lekkerthuiskoken.nl, recept iets aangepast
print : Afdrukken