Aardappel broccoli taart

Quiche
  

under-heading

Aardappel broccoli taart

Ingredienten

750 gr vastkokende aardappelen
600 gr broccoli
125 gr magere spekjes
4 eieren
200 ml slagroom
100 gr geraspte kaas
2 uien
2 eetl. olijfolie

Bereiding

Schil de aardappelen en snij deze in blokjes.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Kook de blokjes aardappel in wat water en zout in 4-6 minuten net gaar.
Doe de laatste 3 minuten de broccoliroosjes bij de aardappelen.
Giet de aardappelen met broccoli in een vergiet af en laat het goed uitlekken.

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
Voeg de ui met de olijfolie toe en bak nog 2-3 minuten.
Haal de pan van het vuur.

Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uienmengsel, de helft van de kaas, zout en peper naar smaak toe.

Doe de aardappel-broccoli in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede en schenk de ei-spek-ui eroverheen.
Bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de taart in 30-40 minuten in de oven.

Foto: In de taart op de foto zijn geen spekblokjes maar pijnboompitten gebruikt.

P.P. 655 Kcal
27 gr eiwit
45 gr vet
35 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 6
time : 55 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 2006
print : Afdrukken