Twee kleuren stoofpeertjes

Bijgerecht
  

under-heading

Twee kleuren stoofpeertjes

Ingredienten

1 citroen
1 l witte wijn
500 ml water
200 g suiker
1 tl kurkuma
1 laurierblaadje
12 stoofperen, Gieser Wildeman
200 ml rode port of bessenjenever
1 el maïzena

Bereiding

Stoofperen met effect
Halveer de citroen en pers het sap uit in een grote pan. Voeg de witte wijn met het water, uitgeknepen citroen, suiker, kurkuma en de laurier toe en breng aan de kook. Schil de peren, snijd het kontje recht en zet de peren in de wijn. Zorg ervoor dat de peren volledig onderstaan, leg eventueel een bordje op de peren. Stoof de peren tegen de kook aan circa 1 uur. Zet het vuur uur uit en laat de peren afkoelen. Bewaar het stoofvocht voor later.

Schenk de rode port in een ovenschaal en zet de afgekoelde witte peren erin. Zet de ovenschaal circa 8 uur in de koelkast zodat de rode kleur in de peer kan trekken. Er ontstaan hierdoor stoofperen die van onder naar boven donkerrood, roze en wit gekleurd zijn.

Roer de maïzena aan met een beetje water. Breng het stoofvocht aan de kook en bind af met de maïzena. Doop de peren in het gebonden vocht voor een mooie glans.

Opmerking:
Zorg ervoor dat de peertjes als ze in d sport staan de rand van de schaal of de andere peertjes niet raken. Staan ze te strak in de schaal dan krijg je het effect zoals op de foto, helaas dat is niet zo mooi!
Ook vonden we de peertje te veel naar port smaken dus het maakt wel uit bij welk gerecht je ze serveert.

Algemeen


persons : nvt
time : 1,5 uur en nacht koelen
book : Tv programma 24Kitchen
print : Afdrukken