Turks brood

Big Green Egg / BBQ / Brood
  

under-heading

Turks brood

Ingredienten

300 ml water
500 gram patentbloem
9 gram droge gist
8 gram zout
15 gram suiker
50 ml zonnebloemolie
1 eigeel
2 theelepelszwarte sesamzaadjes
2 theelepels witte sesamzaadjes

Bereiding

Meng het handwarme (22-25 GrC.) water met de suiker en de gist. Zet dit even weg totdat het gaat bruisen en er belletjes onstaan..
Doe de patentbloem in een mengkom en voeg de zout toe, meng goed door elkaar Maak een kuiltje in de het bloemmengsel, schenk de zonnenbloemolie en het lauwwarme water erin het kuiltje.
Begin van binnenuit te mengen en kneden en neem met elk rondje steeds meer bloem op in het geheel. Ga net zoalsng door tot het deeg een geheel is.
Bestuif je werkbank met wat bloem, leg het deeg bal erop en kneed deze 10-15 minuten goed door..
Het kneden doe je door met de palm van je hand het deeg steeds van je af te duwen. Draai het tussendoor steeds een kwartslag.
Pak een schone mengkom en smeer deze lichtjes in met zonnebloemolie. Leg de deegbal hierin. Dek de kom af met een theedoek of huishoudfolie en laat het deeg minimaal 60 minuten rijzen
Stort het deeg vervolgens op een met zonnebloemolie ingesmeerde bakplaat en druk het uit in de vorm Ik heb hiervoor een taartvorm gebruikt. Laat deeg vervolgens nog eens minimaal 30 minuten na rijzen.

Verwarm ondertussen je BBQ of zoals in ons geval onze Big Green Egg voor op indirect bakken op een pizzasteen. Temperatuur rond en 225-230 Gr.C

Wees creatief en maak een mooie vorm in de bovenkant van het deeg.
Klop een eigeel los en bestrijk hiermee het deeg. Bestrooi he tdeeg daarna met sesamzaadjes.
Zet het Turks brood in de BBQ/BGE en bak in 15-20 minuten goudbruin.
Kijk tussendoor ’n keertje of hij mooi egaal bruint, misschien is je BBQ aan een kant toch wat heter, draai dan het brood even.
Haal vervolgens het brood van de BBQ en laat afkoelen op een rooster.

Algemeen


persons : nvt
time : lang ivm rijs en baktijd
book : Kwam ik tegen op instragram en is van Mr & ms in the Kitchen
print : Afdrukken