Pulled pork geïnjecteerd en met een glacé

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Pulled pork geïnjecteerd en met een glacé

Ingredienten

1 procureur stuk van 2,2 kilo
Injectiesaus voor pulled pork
Pulled Pork kruidenmix merk Appolo
Pulled Pork glace

Bereiding

Mochten er grote dikke stukken vet aan je procureur zitten dan moet je die verwijderen, kleine stukjes vet geven geen probleem.

Maak de injecteermix volgens dit recept en injecteer je procureur op ongeveer 8-10 plaatsen steeds met zo’n 25 ml injecteermix. Je zult mix overhouden. Mocht je procureur stuk zwaarder zijn, injecteer dan meer*

Bestrooi je procureur rijkelijk met de Pulled Pork kruiden mix en verpak deze daarna strak in plastikfolie. Laat minimaal 4-8 uur in de koelkast liggen. wij hebben de procureur s’avonds voorbereid en een nacht in de koeling gelegd.

Bereid je BBQ voor op indirect BBQ-en op een temperatuur van 120-122 graden. Plaats een lekbak in je BBQ. Haal het vlees uit het plastic en leg deze op het rooster van je BBQ en sluit de deksel van je BBQ. Als je een vleesthermometer hebt, steek deze dan in het vlees zodat je het garingsproces goed kunt volgen.

Na 5 uur of als de kerntemperatuur van je vlees 74 Gr.C is, ( wat het eerste gebeurd) bestrijk je het vlees met de Pulled Pork Glacé.

Laat het vlees zo weer 2 uur liggen zodat je een mooie korst ( mooie bark) aan de buitenkant van het vlees krijgt.

Als de 2 uur zijn verstreken dan pak je het vlees stak in aluminiumfolie in en leg het terug op de bbq tot het vlees een kern temperatuur van 88 Gr.C heeft bereikt.

Haal het vlees van de BBQ, maak de folie voorzichtig open. Leg het vlees op een nieuw stuk aluminiumfolie en pak het weer goed in. Schenk het ‘braad’ vocht wat in de folie ligt in een schaaltje of bakje, deze kan je eventueel later gebruiken om door je bbq saus te mengen. Laat het vlees zo minimaal 1 uur rusten, 2 uurtjes mag ook. Trek het vlees ( pullen) uit elkaar.

Serveertip:
-Je kunt nu als je wilt deze warme pulled pork dressing en vleessap toevoegen aan het gepulde vlees zodat het goed op smaak en mooi sappig is, als je het vlees wilt gaan gebruiken voor op een broodje.
Als je het vlees gaat serveren voor veel mensen is dit een goed optie maar wij vinden het lekkerder om het vlees op een broodje te doen en dan en dan zelf bbq saus toe te voegen zodat iedereen zelf zijn hoeveelheid kan bepalen.
Voor mij is het ook afhankelijk wat ik erbij eet. Als ik op het broodje ook een Amerikaanse koolsalade eet wil ik minder dressing dan wanneer ik het vlees zo puur op een broodje eet.
-Wil je de Pulled Pork voor andere gerechten gebruiken, dan zou ik het op smaak brengen met een Bbq saus zo ie zo achterwege laten.

*Toelichting: Waarom injecteren, door het injecteren breng je meer smaak in het vlees. Ik dacht dat het vlees daardoor ook sappiger zou worden, dat was niet het geval. we konden het deze keer mooi vergelijken, we hebben 2 procureur stukken tegelijkertijd klaargemaakt. 1 geïnjecteerd en de andere niet. Alle omstandigheden zoals tijd en temperatuur waren dus exact het zelfde. Het was niet zo dat dit stuk vlees malser was, het was wel pittiger van smaak. Mocht je de pulled pork alleen voor op een broodjes bereiden dan adviseer ik je om deze te injecteren. Ga je de pulled pork ook voor andere gerechten gebruiken, bv in een tortilla, in de spaghetti of in de mihoen dan zou ik kiezen voor niet geïnjecteerd.
Pulled pork maken is niet veel werk, het kost veel tijd, dus waarom niet altijd meteen twee maken. Ingevroren en daarna opgewarmd blijft het uitstekend van smaak!

Algemeen


persons : 6-10 personen
time : 10-12 uur
book : Beetje van mijzelf en een beetje van Den Kosnos
print : Afdrukken