Meringue koekjes

Taart
  

under-heading

Meringue koekjes

Ingredienten

6 grote biologische of scharreleieren
300 gr suiker
een snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eiwitten in een kom.
Klop ze in de machine op de middelste stand totdat het schuim in pieken blijft staan.

Strooi de suiker en het zout erbij terwijl de machine loopt. Zet de machine op de hoogste stand en laat hem nog ongeveer 7 minuten draaien.

Neem wat schuim tussen je duimen wijsvinger er wrijf, voelt het korrelig aan dan moet je nog even langer kloppen echter niet te lang want dan kan het eiwit weer inzakken.

Schep de meringue op de bakplaat, kleine hoopje, grote moppen of een plaat, wat je wenst.

Welke meringue wens je;
1- Door en door krokant. Bak de merengue 1¾- 2 uur in een oven van 150Gr.C. Zet de oven uit en laat de merengue afkoelen in de oven met de deur op een kier.
2- Heb je ze liever droog van buiten en zacht/taai van binnen dan moet je ze 1 uur tot 1¼ bakken in een oven van 140 Gr.C. Uit de oven halen en laten afkoelen.

Op de foto zijn het grote moppen, deze zijn niet als koekjes bij de koffie gebruikt maar voor het toetje ETON MESS waar iedereen zo gek op is! Voor Eton Mess maak ik de meringues volgens methode 2

Tip:
• Begin altijd met schone droge spullen anders krijg je het eiwit niet stijfgeklopt.
• Druppel voor de zekerheid de mengkom in met wat citroensap, veeg droog met een keukenpapier. Ontvet ook de mixerhaken.
• Gebruik poedersuiker ipv kristalsuiker
• Let goed op dat er geen eidooier of eischaal in je eiwit zit. Doe het eiwit ei voor ei over in de mengkom zo voorkom je dat als met je laatste ei toch eigeel meekomt je helemaal over nieuw moet beginnen.

Algemeen


persons : 6-8
time : 1-2 uur
book : Kookboek: Kook met Jamie
print : Afdrukken