Frans biscuitdeeg

Taart
  

under-heading

Frans biscuitdeeg

Ingredienten

voor bakblik van 24 cm doorsnede:
5 eieren
165 gr suiker
wat citroenrasp
130 gr bloem
25 gr maizena

Bereiding

Dit taartdeeg " biscuit de Savoi" is terug te vinden in de fijne Franse keuken. Het gebak wordt gemaakt door gerenommeerde banketbakkers in de hele wereld.

Eieren schijden.
Eidooiers met ⅔ deel van de suiker licht en schuimig kloppen. Geraspte citroenschil door de dooiers scheppen. In een andere schaal ( moet smetteloos vetvrij zijn) de eiwitten en de rest van de suiker stijf kloppen.
Het eiwit moet zo stijf zijn dat het met een mes gesneden kan worden.

Eiwitten op de dooiers scheppen. Bloem en maizena mengen, zeven en boven en over de eieren strooien. Nu net meer kloppen maar het meel door de eiwitten spatelen.

Een springvorm van 24 cm goed met boter invetten en bestrooien met bloem. Beslag in de vorm scheppen, aan de bovenkant gladstrijken met de bolle kant van een lepel.

Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C gedurende 25-30 minuten.

Meteen na het bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen en uitdampen.

Tip: Deze biscuitbodems kunnen heel goed enkele maanden in de diepvries worden bewaard. Dan niet geheel laten afkoelen maar lauwwarm verpakken in speciale zakken of in aluminiumfolie en meteen in de diepvries stoppen.

Dit beslag, uitgesmeerd over een grote bakplaat, en dan gebakken, kan goed gebruikt worden voor gebakjes of opgerold gebak.

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 45 minuten
book : Kookboek: Zelf bakken
print : Afdrukken