Bokkenpootjes ijstaart

Nagerecht
  

under-heading

Bokkenpootjes ijstaart

Ingredienten

225 gr bokkenpootjes
100 gr maria biscuitjes
50 gr boter

Deze Vanille ijs of
voor een snelle versie van dit nagerecht kan je ook kant en klaar vanilleijs kopen, dat heeft John ook gedaan

Voor garnering: pure of melk chocolade schilfers of doe eens gek en serveer er deze lekker karmalesaus bij.


Bereiding

Maak het ijs daag van tevoren, klik hier voor het recept of koop een goede kwaliteit vanille ijs

Doe de biscuitjes is een zipzak, sluit de zipzak en sla er met een deegroller op zodat de biscuitjes verkruimelen. Ben je in het bezit van een keukenmachine, gebruik die dan om de biscuitjes te verkruimelen.

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de fijngemalen biscuitjes toe. Meng de boter goed door de biscuitjes.

Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm doorsnede met een stuk bakpapier.
Knip van een ander stuk bakpapier een lange reep en zet deze tegen de binnenkant rand van de springvorm aan. Sluit de springvorm en zorg dat de bakpapier rand vast zit.
Verdeel het boter-biscuit mengsel over de bodem, Druk het kruimeldeeg met de bolle kant van een eetlepel goed aan zodat er een mooie stevige bodem ontstaat.

Plaats deze 20-30 minuten in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Haal het ijs uit de vriezer en laat deze een klein beetje zacht worden, pas op dat het ijs niet te zacht wordt want bij opnieuw invriezen van ijs kunnen er ijskristallen ontstaan die de smaak niet ten goede komen.

Snij net zoveel bokkenpootjes in de lengte door zodat je voldoende hebt om de rand van je springvorm te bekleden. Zet de gehalveerde bokkenpootjes met de mooie kant tegen de springvorm aan (zodat je ijstaart en straks mooi uitziet)
De resterende bokkenpootjes hak je grof of fijn met een mes, net naargelang je zelf wenst.
Schep een laag ijs in de vorm en strooi daar de gehakte bokkenpootje overheen en schep daarna de rest van het ijs op de bokkenpootjes. Je kunt er ook voor kiezen om de bokkenpootjes door het ijs te mengen, maar zoals ik al zei, zorg ervoor dat het ijs niet te ver ontdooid is.
Maak een eetlepel met behulp van een beetje warm water warm en strijk daarna met de bolle kant van de warme lepel over het ijs zodat de taart mooi glad wordt van boven.
Plaats de ijstaart tot gebruik in de diepvries, doch echter minimaal 2 uurtjes.

Serveertip:
- Haal de taart 10 minuten voor gebruik uit de vriezer en zet deze in de koelkast.
- Bestrooi de taart met wat je lekker vindt, pure chocolade, melk chocolade of misschien wel een beetje carmamelsaus

Opmerking:
Mocht je dit recept al eens eerder gemaakt hebben van mijn website en denk je nu, hé zo was de beschrijving toch niet, ja dat klopt.
Zoals je bij de bronvermelding ziet hebben wij deze taart gegeten bij een vriend van ons. Van hem heb ik toen der tijd dit recept gekregen en zo had ik het in mijn recepten verzameling gezet.
Ik had de tekst letterlijk over genomen, daar werd ik op geattendeerd, dat mag niet, er schijnt copyright op 'de bokkenpootjes taart' te rusten.
Na wat speurwerk blijkt dat copyright alleen maar op een recept met creativiteit en zelfontwikkelde ingrediënten kan zitten. Echter de taart die John gemaakt had was gemaakt met alleen maar kant en klare producten....
Het copyright verhaal wordt een disscussie zonder einde ...vandaar dat de tekst nu anders is, aangepast, eigen toevoegingen en nog verder uitgewerkt, al zeg ik het zelf: het is nu beter dan het origineel!
De foto die bij dit gerecht staat is een EIGEN foto. Ook ALLE ANDERE FOTO’s op mijn website zijn allemaal eigen foto’s en daar rust wel copyright op en de foto's zijn auteursrechtelijk beschermd.
Ik heb alle recepten die op mijn website staan zelf bereid of bij vrienden gegeten en eigen foto's gemaakt voor mijn website.
De recepten komen overal vandaan, indien de bron bij mij bekend is vermeld ik deze al kan je nooit weten wat nu de originele bron is, er zijn zoveel recepten!

Algemeen


persons : 6-8
time : 30 minuten en 2 uur invriezen
book : Straatdiner bij John
print : Afdrukken