Kaasterrine

Voorgerecht
  

under-heading

Kaasterrine

Ingredienten

400 gr. geitenkaas
2 courgette
0,5 rode paprika
1 sjalot
1 teen knoflook
3 eieren
1,5 dl. Room
Basilicum
Mint

0,5 retich
2 Doyenne du Comice
0,5 rood pepertje
0,5 citroen
Gembersiroop

Mooie cress(tuin/waterkers of zoiets)

1 cakeblik

Bereiding

Zet een oven op 180Gr.C
Spoel de courgettes, dep ze droog. Trek van 1 courgette met een dunschiller in fijne repen. Blancheer ze 30 seconden in gezouten water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en goed uitlekken
Snij de andere de courgette en de paprika in blokjes. Stoof ze 5 minuten aan met sjalot,knoflook in de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Klop de eieren los met de room, de tuinkruiden, peper en zout. Schep er de verkruimelde geitenkaas en de helft van de blokjes gestoofde courgette en paprika door en breng verder hoog op smaak.
Leg de courgetteslierten overlangs in een terrine. Laat ze elkaar goed overlappen en ook wat over de rand van de terrine heen hangen
Schep het kaasmengsel met de rest van de gestoofde blokjes om en om in de met folie beklede cakeblik.
Druk aan en leg de overhangende courgetterepen erop en zet in een warm waterbad in de oven van 180* voor 40 min. bedek met alufolie tegen te snel bruin worden van de courgette.
Haal de kaasterrine uit de oven en laat deze in het blik afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koeling.(eventueel onder druk).

Rasp de rettich en vermeng met citroensap en gembersiroop en schil de peer en maak dunne plakken met een dunschiller en vermeng voorzichtig door elkaar met de rode peper.

Opmerking:
Mijn kaasterrine heeft 1 nacht in de koeling gestaan, maar hij was niet hard genoeg geworden. Ik kon er met heel veel moeite mooie plakken van snijden.
Ik denk dat de toegevoegde courgette en paprika toch net iets te nat waren.
Maar de smaak was meer dan voortreffelijk!

Ook kon ik niet aan een rettich komen, ik heb zoals je op d foto kunt zien radijsjes fijn gesneden.

Algemeen


persons : 8
time : 1 uur, lang koelen
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken